Konføderationens flag

Konføderationens flag
The Bonnie Blue Flag
Med oprindelse i Florida tidligt i 1800-tallet var Bonnie Blue Flag uofficielt konføderationens (Sydstaternes) første flag - Syden forenet under en stjerne.
The Stars and Bars, Konføderationens første flag Dette flag blev anvendt fra 4. marts 1861 til maj 1863 som det oficielle flag for de syv stater der trak sig ud af Unionen. Senere fik de følgeskab af yderligere seks stater. Det skabte forvirring på slagmarken fordi det i så høj grad lignede Unionsstyrkernes Stars and Stripes. Hvis noget flag skal betegnes som konføderationens flag, er det dette.
The Stainless Banner
Dette blev konføderationens andet officielle flag, anvendt første gang 1. maj 1863. Når det ikke blæste på slagmarken blev flaget forvekslet med det hvide flag som tegn på overgivelse, fordi det der kunne ses kun var den hvide del.
Det tredje nationalflag
Dette er det tredje oficielle flag, indført 4. marts 1865, kort før konføderationens opløsning.
Kampflaget
Konføderationens kampflag (Battle Flag) var kvadratisk, normalt ca. 90 x 90 cm. Det blev anvendt i kamp fra maj 1863 til Konføderatioens undergang. Det blå i sydkorset var navy blue, i modsætning til den meget lysere blå farve, der fandtes i flådens gøs Naval Jack.
The Naval Jack
Konføderationens Navy Jack, anvendt af flåden, var rektangulært. Det blev kun anvendt på sydstaternes krigsskibe fra 1863 til 1865. Flaget omtales nu om stunder ofte - fejlagtigt - som Sydstaternes officielle flag.

Danske encyklopædi.

Игры ⚽ Нужен реферат?

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”